Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Wist je dat de X-klasse niet Mercedes' eerste pick-up was?

21 juli 2017 - Deze week was het dan eindelijk zover: de onthulling van de Mercedes X-Klasse. Ook de Duitsers komen met een pick-up, maar wist je dat dat lang niet de eerste keer is?

In 1936 kwam Mercedes bijvoorbeeld al met de 170 V, die je zowel als sedan, roadster, wagon, cabriolet en pick-up kon kopen. De 170 V was vooral gericht op hulpdiensten en had een 1.7-liter viercilinder met 37 pk. Opvallend feit: de 170 V was de eerste Mercedes die na de Tweede Wereldoorlog weer in productie genomen werd.

La Pickup
Tijd voor een flinke sprong in de tijd, want de volgende pick-up liet tot in de jaren '70 op zich wachten. Destijds vormde de W115 de basis voor een pick-up die gericht was op de Zuid-Amerikaanse markt. Er is weinig informatie over deze voertuigen te vinden, maar dit werkpaard moest op locatie in Argentinië omgebouwd worden tot 'La Pickup'. Meer inspiratie hadden de Duitsers schijnbaar niet.

G-Klasse
De onverwoestbare G-Klasse werd geïntroduceerd in 1990 en kon ook omgebouwd worden tot pick-up. Wat ons betreft eeuwig zonde van je G-Klasse, maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Technisch gezien is ook de G63 6x6 een enorme pickup, maar ook dat is nu niet direct het toppunt van praktisch nut.

Vario Research Car
In 1995 speelde Mercedes met het idee om opnieuw een 4-in-1 voertuig te bouwen. De Vario Research Car zou ingezet moeten kunnen worden als sedan, wagon, cabriolet en pick-up. In slechts vijftien minuten was de auto om te bouwen naar een andere stijl. De enige echte opvolger van de 170 V dus, al werd-ie nooit in productie genomen.

Viano Activity
Op de IAA Bedrijfswagenshow van 2004 volgde het volgende concept: de Viano Activity. Mercedes kondigde 'm aan als Amerikaanse stijl met Europese afmetingen en dynamiek. De laadvloer kon uitgeschoven worden van 4,99 meter tot 5,70 meter en dat klinkt praktisch, maar in de praktijk heeft niemand er ooit wat aan gehad.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.