Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen

17 juli 2017 - Ferrari-freaks opgelet: bij de volgende veiling van RM Sotheby's gaan er liefst dertien heel bijzondere exoten van dit merk in de verkoop. Van modern tot klassiek; er zit voor iedere fan " met een vuistdikke portemonnee " wel wat tussen.

De oudste Ferrari tijdens de aanstaande veiling van RM Sotheby's komt uit 1961 en is meteen het topstuk. Het gaat om een schitterende 250 GT SWB Berlinetta, uitgevoerd in Argentino Silver. Ferrari bouwde in totaal 165 exemplaren van dit type en het te veilen exemplaar is nummer 110 met chassisnummer #2985. De verwachtingen rond de 250 GT zijn hooggespannen, want deze uiterst gewilde bolide zou weleens tussen de 8,5 en 10 miljoen dollar op kunnen brengen.

Ferrari 275 GTB/4 Berlinetta by Scaglietti
Iets minder zeldzaam en daardoor ook iets minder kostbaar (naar schatting) is de 275 GTB/4 Berlinetta by Scaglietti uit 1967. Maar 'minder kostbaar' is slechts relatief. Namelijk ook deze Ferrari neemt figuurlijk gesproken een flinke hap uit je bankrekening. De verwachte verkoopprijs bedraagt rond 3,25 miljoen dollar. Voor dat bedrag krijg je het exemplaar met chassisnummer #10147, inclusief de originele boekjes, certificaten én origineel gereedschapsset.

Dino 206 GT
De nummer drie op onze favorietenlijst van de zogenoemde Ferrari Performance Collection bij het bekende veilinghuis is een Dino 206 GT uit 1967. En nog een koopje ook met een geschatte verkoopwaarde van 650.000 tot 750.000 dollar. Bovendien zou het wel eens een rendabele investering kunnen zijn voor wie auto's als zodanig zien. De eerder verguisde Ferrari Dino wordt alsmaar populairder onder verzamelaars.

Last but not least
En de rest van de veilingstukken voorzien van het fameuze steigerende paard op de motorkap? Eigenlijk mogen die er ook stuk voor stuk wezen. Daaronder namelijk een heuse Ferrari F40, maar ook een vrij moderne 599 GTO. En wat te denken van een 512 BBi, 575 Superamerica, 430 Scuderia, 308 GTB en 328 GTS? Paradepaardjes zijn het. Je moet alleen wel van rood houden. De veiling van de Ferrari Performance Collection vindt plaats op 18 augustus tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance in Monterey, Californië. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.