Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

CEO Musk krijgt allereerste Model 3 als verjaardagscadeau

9 juli 2017 - De eerste geproduceerde Tesla Model 3 is een feit. Afgelopen vrijdag rolde de auto van de band in het Californische Fremont, en frontman Elon Musk krijgt de (verrassende) eer om de Model 3 met productienummer SN #0001 te gaan rijden.

Tesla ligt voor op schema. Weken eerder dan gepland is de eerste Model 3 van de band gerold. Evengoed heeft de EV-fabrikant nog een lange weg te gaan. Immers nog 399.999 gegadigden wachten met smart op een exemplaar. Voor de eerste 30 kopers duurt dat niet lang meer. Tesla heeft beloofd dat deze klanten nog voor het einde van deze maand zullen worden verblijd met hun al weer eventjes geleden geplaatste pre-order.

Gas op de productie
De rest van de overvolle orderportefeuille zal later dit jaar of pas in 2018 worden gebouwd en afgeleverd. Maar dat wist men van tevoren. Tesla doet er alles aan om de levertijd zo kort mogelijk te houden door de productie beetje bij beetje op te schroeven. Na de eerste lichting deze maand verwacht het bedrijf dat er in september al 1.500 stuks van de band kunnen rollen en tegen het einde van dit jaar 20.000. Wanneer het daarin slaagt zal de geschatte levering van nieuwe orders rond de zomer van 2018 zijn. Dat is maanden eerder dan aanvankelijk werd gecommuniceerd.

Verjaardagscadeau
Zoals gezegd is de allereerste Tesla Model 3 voor CEO Elon Musk. Deze kreeg hij cadeau voor zijn 46ste verjaardag van collega en medebestuurslid Ira Ehrenpreis die de feitelijke order had geplaatst. Musk was blij verrast, terwijl Ehrenpreis met alle plezier mogelijk alsnog deze week zijn Model 3 in ontvangst kan nemen. Die met productienummer #2. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.