Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Slecht nieuws: Porsche 911 GT2 RS nu al uitverkocht

21 juni 2017 - Slecht nieuws voor geïnteresseerden: de Porsche 911 GT2 RS is nu al uitverkocht. Dat terwijl Porsche officieel nog nog geen informatie over de supercar heeft vrijgegeven.

De GT2 RS verscheen uit het niets bij de introductie van Forza Motorsport 7, een racegame van Microsoft. Daar bleven we verstoken van echte details, zoals de gebruikte motoren, het gewicht én de productie-aantallen. Daar komt nu dankzij Auto Bild verandering in, want zij melden dat het bij 1.000 exemplaren blijft.

Het absolute topmodel
Het staat al wel vast dat de 911 GT2 RS in alle opzichten het absolute topmodel van Porsche wordt. Daarvoor hoef je alleen maar naar de aerodynamica van de bolide te kijken, want het is in alle opzichten een extreme versie van de 911 Turbo. Tel daarbij op dat-ie exclusief verkrijgbaar is met achterwielaandrijving en je weet dat we te maken hebben met een Porsche voor de echte liefhebber.

700 pk
We hebben overigens wel vermoedens over de motor die Porsche voor de GT2 RS gaat gebruiken. Het lijkt te gaan om de twin-turbo 3.8-liter zescilinder met 700 pk. In dat geval duurt de sprint van 0-100 km/h slechts 2,9 seconden met een topsnelheid die uitkomt op 340 km/h. De eerste leveringen staan gepland voor de herfst.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.