Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Beierse beauty: BMW Concept 8-serie

24 mei 2017 - De verwachtingen waren hooggespannen. Wat wil je met de oorspronkelijke 8-serie (1989 tot 1999) die vandaag de dag nog altijd tot de verbeelding spreekt en alsmaar hoger in aanzien stijgt onder autoverzamelaars. Maar dat de reeds aankondigde nieuwe BMW 8-serie Coupé zó beeldig zou zijn"¦

Het is over en uit voor de 6-serie Coupé. In februari trok BMW de stekker er al uit. Maar wie rouwt om het verdwijnen van die grootste tweedeurs van het merk, zal die last niet al te lang hoeven dragen. Troost (en hoe!) is onderweg in de vorm van deze beeldschone 8-serie. Formeel nog een concept, maar BMW kennende zal het productiemodel, die voor 2018 staat gepland, daarvan amper afwijken. Hoe gaaf!

Concorso D'Eleganza Villa d'Este
BMW heeft de Concept 8-serie, zoals de auto officieel is genaamd, gepresenteerd aan het idyllische Como-meer in Italië waar komend weekend het prestigieuze Concorso D'Eleganza Villa d'Este worden gehouden (en waar enkel gefortuneerden mogen neuzen tussen al het moois op wielen). Een slimme zet, want een koopje zal de nieuwe 8-serie geenszins worden.

Boegbeeld
Betaalbaar, dat was de 6-serie ook al niet. Maar de 8-serie belooft nog een stapje verder te gaan. Niet in de laatste plaats omdat de Mercedes S-klasse Coupé als grootste concurrent wordt gezien maar ook omdat de 8-serie de vaandeldrager is van BMW's designtaal voor de komende generatie modellen. Dat wordt dan kennelijk wel een ontwerptaal dat nogal snoept van stijlen van andere merken. Of zijn wij de enigen die in de koets een vleugje Aston Martin, Infiniti, Tesla en Maserati vinden zitten?

Terug op 1
Concrete gegevens wil BMW liever nog niet kwijt. Dat de studie op 21 inch lichtmetaal rust en gespoten is in de kleur Barcelona Grey Liquid, is zowat het meest gedetailleerde dat de Duitsers prijsgeven. Het belangrijkste doel van de Concept 8-serie Coupé is niettemin zo duidelijk als wat: BMW terug op 1 zien te krijgen. Die positie verloor het immers onlangs aan Mercedes-Benz.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.