Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Mercedes Concept A Sedan blikt vooruit op nieuwe CLA

18 april 2017 - Mercedes-Benz timmert uiterst lekker aan de weg. Zo'n beetje alles wat het aanraakte de afgelopen jaren is veranderd in goud. Op één model na: de CLA. Nadat het nieuwtje daarvan af was bleef een best wel twijfelachtige auto over. Toch krijgt 'ie een opvolger en deze Concept A Sedan vormt daarvan een voorbode.

Zo succesvol de A-klasse als vijfdeurs hatchback is, zo valt 'ie qua verkopen tegen in vierdeurs-configuratie. Ligt dit aan de CLA zelf of is het gat tussen de A- en C-klasse gewoonweg niet groot genoeg om daar (nog) een Mercedes tussen te positioneren? Wie zal het zeggen. Feit is dat de CLA ondanks twijfelachtige resultaten toch een opvolger krijgt. Maar niet zonder dat Das Haus enkele (koets)aanpassingen doorvoert.

Minder coupé, meer sedan
Deze Concept A Sedan blikt vooruit op hoe het lijnenspel van de volgende A-generatie eruit gaat zien. 'Hak' het kontje eraf en er is niet veel fantasie voor nodig om je de nieuwe A-klasse in te beelden. Denk enkel de 'scherpe randjes' zoals de paarse koplampen weg (al oogt de studie al behoorlijk productierijp) en je hebt de toekomstige CLA voor je.Dit gezegd hebbende valt met redelijke zekerheid op te maken dat de nieuwe CLA een groot deel van zijn vloeiende maar ook chaotische coupélijnen zal verliezen. De Concept A Sedan is zoals zijn naam al zegt meer sedan dan vierdeurs-coupé. Opmerkelijk in zekere mate, want dat laatste stijlkenmerk onderscheidt de (huidige) CLA juist het meest van zijn grotere sedanbroer, de C-klasse.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.