Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Porsche keert zeer gulle bonus uit aan personeel

23 maart 2017 - Dat Porsche AG in Duitsland zo'n populaire werkgever is, is niet zo vreemd. Ieder jaar, als de zaken voor de wind zijn gegaan, kan het personeel een zeer gulle bonus tegemoetzien. En laat 2016 nu een recordjaar zijn geweest voor Porsche.

Porsche wist vorig jaar in totaal 237.778 auto's aan de man te brengen, een plus van 14 procent ten opzichte van 2015 (wat destijds een record was). Al met al waren de voortvarende verkopen goed voor een omzet van ruim 22 miljard euro, waarvan onderaan de streep een winst van " hou je vast " 3,9 miljard euro overbleef. Dat is een winstpercentage van 17,5 procent! Hoe dat mogelijk is? Lees hier het verlossende antwoord.

Minstens 191 miljoen aan bonussen
Recordverkopen betekent bij Porsche steevast een recordbonus voor het personeel. Elke fulltime medewerker, waarvan er 21.000 zijn bij Porsche AG, wrijft zodoende alvast in z'n handen. De te ontvangen bonus dit jaar: 9.111 euro per FTE, wat alleen al een totaal van 191 miljoen euro aan uitgekeerde bonussen teweegbrengt. Bij Porsche in Duitsland werken echter ook nog parttimers, en ook die kunnen een extraatje tegemoetzien, hetzij aangepast naar ratio.

Duitse humor
Let trouwens eventjes op de uitgekiende hoogte van het bonusbedrag. Net als die over 2015 is dit een vette knipoog naar Porsche's icoon, de 911. Grappig gedaan, wat de indruk wekt dat de boog niet altijd gespannen staat bij de Duitsers.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.