Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak

7 maart 2017 - Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations heeft in samenwerking met het Rode Kruis een speciale variant van de Land Rover Discovery ontwikkeld. Die moet het Rode Kruis gaan helpen bij noodsituaties.

De Discovery is Project Hero gedoopt en zal ingezet worden in Oostenrijk. Zij onderzoeken of de auto helpt om beter en sneller te reageren in noodsituaties. Zo is de Discovery uitgerust met een drone, die voorzien is van technologie om ook tijdens het rijden veilig te kunnen landen. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren.

Drone geeft helder beeld
De drone wordt voornamelijk ingezet om live beelden te kunnen maken vanuit de lucht, zodat reddingsteams kunnen inschatten hoe ze het beste kunnen reageren op noodsituaties. Bij aardbevingen, overstromingen of lawines zijn bestaande kaarten onbruikbaar, dus een helder beeld van de situatie kan het verschil maken als het gaat om het redden van overlevenden.


Uitschuifbare vloer

Project Hero is ook voorzien van speciale radio-apparatuur, zodat onder alle omstandigheden contact kan worden gehouden met de buitenwereld. Verder krijgt de Discovery een speciale, uitschuifbare vloer, zodat buiten de auto een vlakke ondergrond gecreëerd kan worden. Speciale LED-verlichting helpt om in slecht weer goed zicht te houden.

Testperiode
Project Hero zal ingezet worden in het Oostenrijkse Erzberg. De drone zal getest worden tijdens verschillende oefeningen, zodat al voor een daadwerkelijke ramp verschillende scenario's uitgewerkt zijn. In juni 2018 wordt het project geëvalueerd en zal duidelijk worden of er meer soortgelijke voertuigen in gebruik genomen worden. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Drone kopen

14-03-2017 15:22  |  

Prachtig om te zien dat technologie hulp kan bieden!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.