Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Alpina B7 xDrive: sportwagen van dik 5 meter

8 februari 2016 - Alpina presenteert de nieuwe B7 xDrive. Zeg maar het eeuwige alternatief voor de M7 die BMW wellicht nooit zal bouwen.

De nieuwe BMW 7-serie is nog maar net op de markt en het complete gamma daarvan is nog niet eens uitgerold en nu al klapt Alpina daar met gemak overheen met de B7 xDrive. Want geloof ons, zelfs de nog te introduceren 760i " met V12 " zal het niet gaan schoppen tot 600 pk zoals de Alpina B7 dat doet. En dat uit een geblazen 4.4 liter V8.

Onteigelijk rap
Net als het vermogen is de maximale trekkracht van 800 Nm ook imponerend. En dan kan de B7 xDrive nog de lichtste niet zijn, zoveel kracht weet het gevecht met de kilo's gemakkelijk te winnen. Want wat te denken van een acceleratie van 0 naar 100 km/h in " hou je vast " 3,6 seconden. Dat is rapper dan de BMW M4 GTS! En zelfs de topsnelheid van de B7 ligt hoger. Helemaal tot 310 km/h kan er door gezoefd te worden. Allemachtig!

Op eigen benen
Feitelijk is de B7 xDrive gestoeld op de BMW 750i, maar Alpina kennende is daarmee ook veel gezegd. Natuurlijk komt het super-de-luxe interieur van beide toplimousines grotendeels met elkaar overeen, net als de verkrijgbare allerhande features. Maar Alpina heeft toch zeker haar best gedaan de B7 xDrive een eigen gezicht te geven, zowel van buiten als binnen. Een spoilertje hier, een lipje daar en, hoe kan het ook anders, de welbekende wielen. Ze meten 20 inch en daarachter schuilen blauwe remklauwen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.