Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Ferrari kan binnenkort (deels) van jou zijn!

28 oktober 2014 - Altijd al een Ferrari willen bezitten? Dat kan binnenkort. Aan de hand van een aandeel in het merk. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft namelijk naar buiten gebracht dat Ferrari een zelfstandig, beursgenoteerd bedrijf gaat worden.

Het plan om Ferrari op haar eigen benen te laten staan is vandaag gepresenteerd en moet volgend jaar tot een goed einde zijn gebracht. Hoewel een forse meerderheid van 90 procent van de uit te geven aandelen in handen van bestaande aandeelhouders van FCA terecht zal komen, wordt 10 procent daarvan aangeboden aan externe investeerders. En dat kunnen jij en ik zijn, dus zie je kans schoon als Ferrari-fanaat.

Proost!
Het doel om van Ferrari een apart, beursgenoteerd bedrijf te maken is om geld op te halen voor een ambitieus groeiplan ter waarde van 48 miljard euro. Volgens de beleidsmakers van het concern is dit nodig om de (financiële) gezondheid van zowel de Fiat Groep, Chrysler en Ferrari te kunnen blijven garanderen. Of deze stap veel zal veranderen is koffiedik kijken, want eigenlijk had Ferrari altijd al een zelfstandige positie.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.