Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Richtprijs Lexus NX afgegeven

21 april 2014 - Vanaf oktober zal de Lexus NX via de dealer te koop zijn en in de aanloop daar naartoe wordt er beetje bij beetje meer informatie over Lexus' nieuwe crossover vrijgegeven. Zoals nu het verkrijgbare motorpalet, een deel van de uitrusting én de ongeveer te verwachten basisprijs.

Werd er eerder nog gesproken over een dubbele primeur. Nou, maak er maar drie primeurs van. Voor Lexus is de NX namelijk niet alleen de eerste compacte crossover en eerste auto met turbomotor, maar ook het model met nieuw ontwikkelde hybride-aandrijflijn. Natuurlijk is deze gebaseerd op de bestaande 2.5 liter viercilinder die nauw samenwerkt met een elektromotor, maar Lexus beweert dat er afdoende is gedaan om de aandrijflijn 'nieuw' te mogen noemen. Concrete informatie worden later bekend gemaakt helaas, al wordt al wel vast het gecombineerde vermogen afgegeven van deze NX 300h. Een totaal van 197 pk weet de crossover-hybride op te wekken, vreemd genoeg een daling van 26 pk ten opzichte van de huidige 300h's.

Richtprijs
Vanaf het voorjaar van 2015 zal de NX ook leverbaar zijn als 200t, voorzien van een gloednieuwe viercilinder-turbobenzinemotor, Lexus' eerste. Deze aandrijflijn is goed voor 238 pk en 350 Nm en heeft altijd de beschikking over vierwielaandrijving. De NX 300h zal er ook zijn met louter de aandrijving op de voorwielen. En dat scheelt ongetwijfeld in de prijs. Ze zijn er nog niet helemaal zeker van, maar de Nederlandse importeur van Lexus denkt dat de prijzen van de NX zullen beginnen bij om en nabij de € 50.000,-.

Audi Q5
Wat je voor die halve ton krijgt is sowieso een bijzonder scherp en best apart gelijnde Japanner met een lengte van 4.630 millimeter, een breedte van 1.845 millimeter en een hoogte van 1.645 millimeter. Voor wie het lastig vindt daarvan een schatting van grootte te maken is de Audi Q5 een goede referentie. De wielbasis van die Duitser is echter een stuk langer met 2.807 millimeter. De Lexus NX komt niet verder dan 2.660 millimeter. Je verwacht daarmee mogelijk kleinere binnenmaten, maar dat hoeft niet per se. Pas in oktober kunnen we dat bevestigen, alsook de rijeigenschappen waarvan wordt gezegd dat die comfortabel, wendbaar en lichtvoetig zijn. Naar wens kan de NX zelfs nog worden uitgerust met de nieuwe generatie Adaptive Variable Suspension (AVS) waarmee de bestuurder de rijdynamiek van zijn auto zelf kan beïnvloeden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.